GO TO / TECTONIQUES / INGÉNIEURS

Meeting venue and support centre dedicated to the needs of biathletes
Bessans, Savoie, France

The very simple form of the building gives it a serene, silent presence, facing the majestic landscape of the Haute-Maurienne.
And this configuration is why the site was chosen for the project. The linear configuration and horizontal thrust of the building (which is less than 7 metres high, and around 60 long) has resulted in a stretched-out architectural entity that occupies the site, but without dominating it.
Situated outside the village, the Espace nordique has a solitary, autonomous character. It faces the slopes and the training circuits, at the starting points of the different trails.

Meeting venue and support centre dedicated to the needs of biathletes, Bessans, Savoie, France
+
 

Area
700 m2
Budget
1,8 M €
Client
Commune de Bessans
Architects 
Tectoniques
Partners - Collaborators
Bernard Ducruet (works foreman)
Engineers
Sechaud et Bossuyt (energy, water, gas, electricity, concrete structure)
Asder (renewable energy support)
Anglade (wood structure)

downloads
/ detail2010 803 KB
/ press_release_2 4.82 MB
/ c3_bessans 5.06 MB